MUSEUMSVEJR?: Tornby er en by nær Tversted og Sørig Enge er lig med keramik…

FlaskePosten.nu tager temperaturen på de nordjyske museer og gallerier her på bagsiden af coronabølgen, og vejret kan vi altid starte med… Findes det perfekte museumsvejr?

248
Kunst i alle afskygninger fra den halve verden finder du hos Kim Tornby...

”Hvis du går med mig/Læser jeg din færden/Hvis du går med mig/Viser jeg dig verden/Som den er”

Citatet er fra MEXICO LIGGER I SPANIEN, og nej… jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår Nephews tekst til et i øvrigt rigtigt godt stykke musik… Jeg vil heller ikke gøre mig klog på’ed, men længe troede jeg, at Galleri Tornby lå i … gæt selv…

Det gør det så ikke, og efter at jeg på mine ældre dage blev klogere på verden, og hvordan den måske hænger sammen, har jeg erfaret, at det ikke er så tit, at galleriet der ved Skagensvej holder åbent… Denne dag var jeg heldig med, at indehaver Kim Bernhard Tornby ikke har så travlt som normalt med alt andet end præsentation af kunst af kunstnere fra nær og ikke mindst fjerne steder… Søndag kan man normalt regne med at flaget er ude her…

Hvor ligger Burkina Faso…? Tjek det lige på google, inden du spørger ind til de flotte figurer, som du med det samme kan se må være støbt i jorden… Så er du godt forberedt… Så her er – også – godt bud til, hvordan du kan bruge din coronastøtte og samtidig støtte et erhvervsprojekt i et land med flere udfordringer, end vi sådan lige kan forestille os… Jeg har et billede af de fine ting, men det yder ikke figurerne retfærdighed, så du må selv ud og kigge…

Marie Louise Eriksen gør i fortolkning af vendsysselske landskaber… jeg faldt for denne lille perle på 20 x 20…
Krisztian Kovacs er ungarsk ingeniør med hang til og talent for at tegne.. Jeg fik øjeblikkeligt lyst til at tage til Færøerne igen.. I galleriet kan du finde en hel serie…

Dagen før på en stormende og regnfuld mandag, hvor i øvrigt online billetsalget til Nordsøen Oceanarium var brudt sammen og parkeringspladser dertil var en mangelvare, valgte jeg et kig ind et sted, hvor der endnu ikke er indført onlinebestilling…

En gang var der i området ved Sørig Kirke både mejeri og en smed og en købmand og ikke mindst en skole… Skolen er der stadig… Nu er den gammel, selv om den ser helt ny ud og rummer café og arbejdende keramikværksted…

Dorthe Hansen Keramik – Sørig Gl. Skole

Man må gerne kigge ned i værkstedet, når der arbejdes…
Her trylles en lille klump ler om til en kaffekop..

Dorthe Hansen og hendes keramik er kendt over det ganske land, og kommer du forbi ad Tuenvej, så gå ikke glip af denne perle midt i moselandskabet… og kagerne er både flotte og velsmagende og serveres gerne i haven, når vejret igen finder sine ben…

Smukt og smagfuldt indrettet café med udsigt til lækre kager og keramik…

Hele sommeren er der åbent hver dag fra 11 til 17…

Foto: Elling

PS. Afslutningsvist skal du da ikke snydes for en af de smukkeste sangstemmer fra mit tilbageskuekatalog… Karen Carpenter mine damer og herrer: Rainy Days And Mondays

 

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments